Attack penjawat awam.

KENAPA AKU ATTACK PENJAWAT AWAM SAHAJA ?

Ada sorang hamba Allah tanya aku kenapa aku serang penjawat awam je bukan penjawat awam je yang vote PH penjawat swasta juga ada yang vote PH .

Ok sini aku jawab ,

KENAPA AKU ATTACK PENJAWAT AWAM SEBAB segala benefit yang kerajaan beri semua nya penjawat awam dapat . Tapi penjawat Awam jadi munusia kufur nikmat KOMPLEN SANA SINI seolah-olah kerajaan BN dulu tak perform menjaga kebajikan dia . Ini penjawat awam yang VOTE PH ya yang tak vote PH tak perlu terasa 😊😊

Ini jilaker habis . Sebagai manusia yang bukan penjawat awam macam aku melihat kau mengutuk, menghina, memaki lagi keji siap buat group whatsapp memaki PEMERINTAH secara berjemaah ketika itu YANG SEMEMANGNYA PERFORM MENJAGA KEBAJIKAN KAU serius aku geleng kepala .

Ya aku tak nafikan ramai juga penjawat swasta vote PH tapi depa bukan dapat benefit macam kau dapat kebanyakkan penjawat swasta ni tak mengharap pun tapi boleh tahu menghargai apa yang kerajaan BN beri pada penjawat awam khususnya bila zaman paklah dan NAJIB .

Kalau nak compare kan zaman Penjawat awam di zaman 80an , 90an dengan sekarang SERIUS BANYAK JAUH BEZA SANGAT BANYAK . Dari segi kebajikan nya aku boleh katakan ZAMAN PAKLAH DAN NAJIB LAH yang bagus menjaga walaupun aku bukan seorang penjawat awam .

Dari segi kebajikan zaman PM KE 4 sangat longgar apabila ramai penjawat awam lari ke swasta hanya kerana nak gaji yang tinggi kau bayangkan gaji seorang guru atau polis ketika itu nak cecah RM500 pun susah itu pun kena tax zaman NAJIB yang konon zalim gaji penjawat awam di jaga dengan rapi , kebajikan di jaga dengan rapi gaji di bawah 4k tak di kenakan cukai pun kau masih kata NAJIB ZALIM . What the fish ?

Zaman PM KE 4 kau boleh tengok berapa kerat yang mampu beli rumah sendiri , beli kereta sendiri tak ramai wey tapi zaman NAJIB kakak misi hospital ada yang pakai HONDA CITY drive ke hospital guru-guru baru keja tak sampai setahun dah drive JAZZ ke sekolah kerana apa kerana tangga gaji penjawat awam walaupun baru berkhidmat mampu mereka merasai nikmat itu kerana kerajaan di bawah pentadbiran NAJIB menjaga kebajikan penjawat awam dengan baik .

Konon ada setengah tempat kertas A4 kena beli sendiri kerajaan tak mampu nak keluar kan bajet ini alasan penjawat awam yang kufur nikmat bekeras nak tukar kerajaan . Now dah dapat belum peruntukkan kertas A4 yang konon kau canang tu ?

Serius hanya kerana itu je KAU NAK TUKAR KERAJAAN ? itu saja ? Memang kau bodoh . Aku tak boleh brain kebodohan ini Dan kerana kebodohan kau lah MALAYSIA jadi seperti hari ni dasar kerajaan yang kau vote ni semakin hari semakin kejam dengan penjawat awam .

Najib yang kau maki pun tak kejam nak berhenti kan orang , sekat kenaikan pangkat , sekat kenaikan gaji and now nak mansuhkan PENCEN itu pun flip flop nak tukar pada mekanisma baru lah , kaji lah apa lah .

Allahu penjawat Awam yang bangga vote PH kau bangga ke dengan keputusan bodoh yang kau buat sekarang ni ?

Kerana tangan tangan kau lah habis semua penjawat awam yang setia yanh dulu kau anggap macai NAJIB terkena akibat dan tempiasnya .

Akhir kalam ,

Aku masih ingat semasa PRU14 lalu ada sorang kawan aku siap update status gambar jari dengan caption “DONE VOTE PH ” sedangkan dia seorang penjawat awam yang najib jaga kebajikannya dengan rapi now dia masih pura pura arwah .

Sampai macam tu sekali dia punya kufur nikmat .

Kalau penjawat swasta macam aku pun boleh menghargai setiap dasar kerajaan BN dengan baik ini kan pula kau yang sememangnya dah memang dapat benefit tu itu pun tak reti bersyukur dan berterima kasih .

Itu yang membuatkan aku rasa PENJAWAT AWAM YANG VOTE PH MEMANG SELAYAKNYA KAU DAPAT PEMERINTAH YANG KAU VOTE HARI .

Kerana pemerintah sebaik najib pun tak mampu nak hargai maka kau tak layak dapat pemerintah sebaik najib .

Sekian ,

Mohd Izwan Abu Bakar

GAMBAR NI CANTIK KAN GUYS ? 😊

Advertisements

Channel produk Muslims.

ni channel telegram setiap negeri untuk produk2 muslim.Sila masuk ikut tempat anda bermastautin kerana setiap channel akan dpt info berbeza ikut kedai/produk di negeri tersebut..sila CNP dan panjangkan info ini

https://t.me/joinchat/AAAAAEBPBCEKJURy5ji5Vg
PAHANG

https://t.me/joinchat/AAAAAFEKnM2WGCDn_3Y0Xw
SABAH/SARAWAK

https://t.me/joinchat/AAAAAFP7GHYABkxCIxpVTw
TERENGGANU

https://t.me/joinchat/AAAAAEeztqE6nV0RXqPflQ
KELANTAN

https://t.me/joinchat/AAAAAE47_SbPeefeUvvmrg
KEDAH/PERLIS

https://t.me/joinchat/AAAAAFfJagRMrZ2RJGpnhg
MELAKA/NEGERI SEMBILAN

https://t.me/joinchat/AAAAAEbgl6FTXvDeRs0Csw
JOHOR

https://t.me/joinchat/AAAAAFVnTHyXD0wD8neQxw
PENANG

https://t.me/joinchat/AAAAAFJKVF0_G8Yg3oSzqw
KL/SELANGOR

https://t.me/joinchat/AAAAAFiTm3c-09lgrtc5TA
PERAK

P/S: JOM MANTAPKAN EKONOMI MUSLIM